top of page
Oceaan

Workshop familiebedrijven

Systemische dynamieken in familiebedrijven

Deze eendaagse workshop over familiebedrijven is een diepgaande verkenning van de complexe systemische dynamieken binnen deze organisaties. We onderzoeken hoe de familiedynamiek de organisatie beïnvloedt en vice versa.

Deze workshop is ontworpen om vraagstukken binnen familiebedrijven aan te pakken, variërend van problemen en uitdagingen tot het verkennen van toekomstige scenario's, zoals veranderingen en bedrijfsopvolging.

 

Voor Wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die betrokken is bij een familiebedrijf. Dit kunnen familieleden zijn, medewerkers zonder familiebanden, of voormalige familieleden die niet langer actief zijn binnen het bedrijf. Je kunt alleen deelnemen, samen met familieleden, of met iemand anders die je adviseert.

Tijdens de workshop richten we ons op vragen binnen familiebedrijven die vanuit een systemisch perspectief interessant en verhelderend zijn, zoals:

  • Wat heeft prioriteit in een familiebedrijf: de familie of het bedrijf?

  • Is het de taak van het bedrijf om iets te vervullen wat binnen de familie ontbreekt?

  • Bij de overdracht van een familiebedrijf aan de volgende generatie, wat wordt er naast economisch-juridisch eigendom eigenlijk overgedragen?


Doel van de Workshop

Na het voltooien van de workshop over familiebedrijven zul je:

  • Een eerste kennismaking hebben met systemisch werk.

  • Nieuwe inzichten hebben verworven in jouw relatie tot familie en bedrijf, evenals tot het familiebedrijf zelf.

  • Een nieuwe beweging in gang hebben gezet om de dynamiek binnen jouw familiebedrijf te begrijpen en aan te pakken.

bottom of page